Sudar teretnjaka u luci u Nigeriji, oštećen brod "Budva" VIDEO

U teretni brod "Budva", u vlasništvu kompanije "Barska plovidba", u luci Harkort u Nigeriji udario je drugi teretni brod, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

Izvor: B92

Petak, 07.08.2020.

16:55

Default images

Tokom vezivanja broda "Pluto" u luci Harkort u Nigeriji, juče oko 18 sati sudarila se leva krmena strana tog broda i desni pramčani deo broda Budva, koji je bio vezan u luci, kazao je za TVCG izvor s broda Budva.

Kako je naveo, na snimku se jasno vidi da brod Pluto vozi krmom, ne uspeva da se zaustavi i udara u "Budvu", koja je u potpunosti mirovala.

Snimak je snimio lučki radnik, a prikazano je kako "Pluto" pokušava da zaustavi približavanje brodu Budva, u čemu ne uspeva i udara u njega, pri čemu od siline udara Budvi pucaju konopci na pramcu i dolazi do velike štete na desnoj strani trupa.

Ranije je objavljeno da je brod "Budva" udario u drugi teretnjak.

Direktor kompanije Tihomir Mirković je za Radio Crne Gore kazao da u incidentu nije bilo povređenih.

Kako je naveo, struktura broda nije oštećena, ali će teretnjak morati dati na popravku.

Kako je dodao Mirković, brod "Pluto" plovi pod zastavom Liberije.

"Svi članovi posade su dobro, a oštećen je dio prednje palube našeg broda. Barska plovidba već je uputila protestno pismo zapovjedniku i vlasniku broda 'Pluto', jer su odgovorni za incident i pričinjenu štetu", kaže za Radio Crne Gore direktor kompanije Tihomir Mirković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: