"Eksplozija u Bejrutu je verovatno nesrećan slučaj"

Tim od 22 francuska istražitelja počeo je danas da traži dokaze i tela posle smrtonosne eksplozije koja je u utorak potresla Bejrut.

Izvor: Beta

Petak, 07.08.2020.

14:21

EPA/WAEL HAMZEH

Na osnovu dosadašnjih informacija iz Libana francuski forenzički policijski zvaničik Dominik Abenanti je rekao da je eksplozija, kako se čini, "nesrećan slučaj", ali je suviše rano da se to sa sigurnošću kaže.

On je u intervjuu za Asošiejted pres predvideo da će "broj žrtava rasti" jer je nađeno još tela u ruševinama.

Francuki istražitelji su angažovani na zahtev Libana i zato što je jedan francuski državljanin poginuo, a najmanje 40 ih je povređeno.

Šef jedinice uključen u istragu Erik Berot rekao je da je zona koju istražitelji pokrivaju ogromna i da je to "titanski posao".

On je ocenio da je istraga komplikovana zbog razmera štete i "libanske situacije", aludirajući na političku i ekonomsku krizu pre eksplozije.

Još tri tela su pronađena u poslednja 24 sata pa se broj stradalih povećao na 149, a povređenih je više od 5.000, saopštile su vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: