Poboljšana situacija u Požegi, ali neće biti ukinuto vanredno stanje

U kovid-ambulanti u Domu zdravlja Požega znatno je manji broj prvih pregleda nego što je to bilo pre 20 dana, kaže zamenik predsednika opštine Ivan Novaković.

Izvor: B92

Sreda, 05.08.2020.

11:45

Poboljšana situacija u Požegi, ali neće biti ukinuto vanredno stanje
Foto: Getty/Emanuele Cremaschi Stringer

Epidemiološka situacija je sada povoljnija.

Novaković je Tanjugu rekao da se još neće ukidati vanredna situacija u Požegi, koja je zbog širenja kovida 19 na snazi od 6. jula, jer, kako kaže, takva mera može dovesti do potpunog relaksiranja građana.

"Prati se situacija, brinemo se da će ukidanje vanredne situacije dovesti do potpunog relaksiranja stanovništva koje je sada poprilično disciplinovano i nosi maske i održava distancu", naveo je Novaković.

Opština Požega je druga na "crnoj listi" po broju zaraženih u Zlatiborskom okrugu i od početka epidemije ima 285 obolelih od korone, od kojih je sedmoro pacijenata preminulo usled posledice infekcije virusom, podaci su užičkog Zavoda za javno zdravlje.

Juče je u toj opštini zabeleženo dvoje novoobolelih od kovida 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: