Vanredna situacija proglašena u Sremskim Karlovcima: Troškovi sahrane na listi obaveza opštine

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i sprovođenja mera zaštite od širenja, na teritoriji opštine Sremski Karlovci proglašena je vanredna situacija.

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2020.

15:10

Vanredna situacija proglašena u Sremskim Karlovcima: Troškovi sahrane na listi obaveza opštine
Ilustracija: Getty images: Christopher Furlong

Kako je navedeno u odluci predsednika opštine Sremski Karlovci Nenada Milenkovića objavljenoj na službenom sajtu opštine, odluka o vanrednoj situaciji stupa odmah na snagu.

Vanrednom situacijom zabranjuju se okupljanja na javnom mestu više od 10 osoba u zatvorenom i otvorenom, korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara.

Takođe, zabranjeno je i organizovanje svečanosti, sportskih i drugih zabavnih manifestacija, a ugostiteljskim objektima ograničen je rad u zatvorenom delu objekta do 21.00 čas, a u bašti do 23.00 časa.

Za jednim stolom u ugostiteljskim objektima mogu da sede dve osobe, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletne osobe ili osobe koje žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezan razmaka od dva metra između stolova.

Obavezno je nošenje maski u svim ugostiteljskim objektima, kao i obezbeđivanje sredstava za dezinfekciju ruku na svakom stolu.

Zaštitne maske obavezno je nositi u trgovinskim objektima, na pijaci, radnom mestu u zatvorenom, a hronični bolesnici imaju obavezu da maske nose i na otvorenom.

Obavezuje se sremskokarlovačka opština da će snositi plaćanje troškova sahrane i sahranjivanja građana Sremskih Karlovaca, kod kojih je utvrđeno da je smrt prouzrokovana virusom kovid 19, stoji između ostalog u naredbi Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Od početka epidemije koronavirusa, na teritoriji Sremskih Karlovaca, zaključno sa 3. avgustom obolela su ukupno 43 građanina.

Trenutno su na teritoriji te opštine aktivna 22 slučaja zaraženih od koronavirusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: