Velika Kladuša: Ponovo uklonjeni migrantski šatori

Po nalogu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Unsko-sanskog kanotna (USK), danas je, uz asistenciju policije, ponovo uklonjeno šatorsko naselje.

Izvor: Tanjug

Utorak, 04.08.2020.

14:21

Velika Kladuša: Ponovo uklonjeni migrantski šatori

Njega su migranti formirali u naselju Polje, nadomak Velike Kladuše.

Portparol MUP-a USK, Ale Šiljdedić, izjavio je da je formiranje takvih i sličnih improvizovanih naselja zabranjeno odlukama Operativne grupe za migrantsku krizu USK, prenosi portal Klix.

Šiljdedić je naveo da je na tom prostoru boravilo je oko 400 migranata i da je akcija, kao i prvi put, protekla mirno i bez incidenata.

On je podsetio da su nekoliko stotina metara dalje početkom jula migranti takođe formirali improvizovano naselje, koje je ranije uklonjeno.

Meštani naselja Polje najavili su za narednu subotu mirne demonstracije u centru Velike Kladuše, kako bi upozorili na probleme sa migrantima koje već dugo imaju. Oni ističu da je njihova imovina svakodnevno izložena napadima i da strahuju za sopstvenu bezbednost, navodeći da su sve češće provale i krađe.

"Stiče se utisak da je policija nemoćna, obraćali smo se vlastima na svim nivoima, niko ništa nije učinio. Situacija lako može da eskalira jer su građani ogorčeni“, kaže predsednik Mesne zajednice Polje Adijan Ružnić.

U Velikoj Kladuši su kapaciteti jedinog prihvatnog centra već odavno popunjeni i nema više smeštajnih kapaciteta za ilegalne strane državljane, ukazuje klix.ba navodeći da se njihov broj neprestano povećava i da su preplavili ulice tog gradića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: