SDS: Lutovac prekinuo ujedinjenje u veliku Demokratsku stranku

Socijaldemokratska stranka saopštila je danas da je predsednik DS Zoran Lutovac jednostrano prekinuo proces ujedinjenja u veliku DS.

Izvor: Tanjug

Utorak, 04.08.2020.

13:17

SDS: Lutovac prekinuo ujedinjenje u veliku Demokratsku stranku

SDS ističe da su oni Lutovcu poslali apel da se do kraja jula izjasni da li DS ostaje privržena ideji ujedinjenja ili je ta odluka poništena, a da do danas nije stigao nikakav odgovor što oni tumače "kao njegovu ličnu i jednostranu odluku o prekidu daljeg procesa ujedinjenja u veliku DS".

Stranka Borisa Tadića podseća da su odluke o ujedinjenju donete na Glavnim odborima stranaka, te da je nejasno po kom osnovu na apel SDS Zoran Lutovac odgovara ćutanjem, kao i što je, kažu, nejasno i to što od prošle godine nije zakazao nijednu sednicu zajedničkih organa.

SDS izražava žaljenje zbog odluke Lutovca da, kako navode, jednostrano prekine proces ujedinjenja u veliku DS, na način koji negira demokratske procedure, ali i elementarne principe političkog partnerstva i građanske pristojnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: