Pančevo: Uhapšen osumnjičeni da je oštetio budžet za 113 miliona dinara

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu uhapšen je jedan osumnjičeni iz Beograda zbog sumnje da je oštetio budžet za oko 113 miliona dinara.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.07.2020.

15:00

Pančevo: Uhapšen osumnjičeni da je oštetio budžet za 113 miliona dinara
Ilustracija: Depositphotos/ kelpfish

On je osumnjučen da je budžet oštetio u svojstvu fizičkog lica, kao i u svojstvu vlasnika preduzetničke radnje u Pančevu, krivičnim delima nedozvoljene trgovine i poreske utaje.

Osumnjičeni je uhapšen u zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštila je Poreska uprava.

Sumnja se da je on tokom 2017. i 2018. godine koristeći poštanske usluge kurirske službe, prodavao dobra raznim kupcima, bez dokumentacije o nabavci, čime je obavljanjem neregistrovane delatnosti ostvario prihod od oko 33 miliona dinara.

Prometom dobara preko preduzetničke radnje u Pančevu ostvario je prihod od preko 313 miliona dinara, koji mu je isplaćen u gotovini od kurirske službe i koji nije evidentirao u poslovnim knjigama, navodi Poreska uprava.

Takođe, nije se prijavio kao PDV obveznik i nije obračunao i platio PDV u ukupnom iznosu od oko 53 miliona dinara, kao ni porez na dohodak građana u iznosu od oko 60 miliona dinara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu sproveden u Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu, gde će biti saslušan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: