Izrael pretekao SAD

U protekla 24 sata zabeležena su 2.062 nova slučaja zaraze koronavirusom, saopštilo je danas izraelsko Minstarstvo zdravlja.

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2020.

13:12

Izrael pretekao SAD
Ilustracija: Getty images/ Elias Rodriguez

Izrael je sada zemlja koja je pretekla SAD po broju infekcija po glavi stanovnika. U SAD, koje imaju najveći broj prijavljenih smrtnih i slučajeva zaraze u svetu, stopa infekcije je 198,64 na milion ljudi.

Sa stopom od 210,96 novih slučajeva kovida 19 na milion stanovnika Izrael je od utorka samo iza Omana, Paname, Brazila i Bahreina, sudeći po naučnoj publikaciji Univerziteta Oksford, prenose izraelski mediji.

Ministarstvo je navelo da je u utorak testirano više od 25.000 ljudi.

Od početka pandemije novog virusa u Izraelu je potvrđeno 66.555 slučajeva zaraze, 32.692 Izraelca su se oporavila, a 486 je preminulo.

Po broju preminulih Izrael je i dalje daleko od SAD i mnogobrojnih drugih zemalja sa stopom smrtnosti od 0,97.

Međutim, u toj zemlji broj novozaraženih u jednom danu naglo je porastao u proteklim nedeljama i iznosi oko 2.000.

Izrael je martu i aprilu bio u stanju da uspešno spreči veliko širenje zaraze.

Eksperti pogoršanje situacije pripisuju suviše brzom ukidanju restrikcija i nedostatku efektivnog programa praćenja kontakata inficiranih u vreme kada je broj novozaraženih u svetu takođe rekordno visok.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: