Mediji: EU sprema ultimatum Srbiji u četvrtak

Predstavnici administracije u Briselu u četvrtak će praktično uručiti ultimatum Srbiji, pišu mediji

Izvor: B92

Utorak, 28.07.2020.

18:42

Mediji: EU sprema ultimatum Srbiji u četvrtak
Ilustracija: Getty images/Adam Berry

Prema informacijama Novosti, delegaciji Beograda koja putuje na razgovore sa Miroslavom Lajčakom i predstavnicima prištinskih institucija u sedištu Evropske unije biće uručen nacrt sveobuhvatnog sporazuma koji podrazumeva de fakto priznanje Kosova od Srbije i kojim se od naše strane neopozivo zahteva da suštinski prizna jednostrano proglašenu nezavisnost lažne države

Sagovornici iz diplomatskih krugova tvrde da Brisel preko specijalnog izaslanika Lajčaka planira da šefu srpskog tima Marku Đuriću preda poverljivi nacrt, sa zahtevom da ga prosledi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"Ovaj nacrt je EU sačinila bez pregovora sa bilo kojom od strana i zloupotrebljavajući njihovo prisustvo u tehničkom dijalogu. U tekstu se zahteva da Srbija prihvati i članstvo Kosova u UN i drugim međunarodnim organizacijama", preneo je dobro obavešteni izvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: