Bil Gejts šokirao svet: Trebaće vam ovoliko doza vakcina

Kako sada stvari stoje biće potrebno više od jedne doze vakcine za imunizaciju protiv koronavirusa, a starijima možda i tri, izjavio je za CBS Bil Gejts.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.07.2020.

08:10

Bil Gejts šokirao svet: Trebaće vam ovoliko doza vakcina
Tanjug/Ludovic Marin/Pool Photo via AP, File

Osnivač Majkrosofta koji je svojim izjavama o vakcini protiv koronavirusa doslovno digao svet nanoge i rasplamsao teorije zavere, kaže da je nada da će jednadoza vakcine biti dovoljna postojala ali samo na početku pandemije.

On je u intervjuu za CBC News izjavio da će napori za pronalazak vakcine protiv koronavirusa zahtevati veliki napor, na globalnom nivou.

"U ovom trenutku ne čini se da će ijedna od vakcina koje se prave biti dovoljne za zaštitu u jednoj dozi, To je bila nada na samom početku. Možda će nas vakcine koje kasnije budu napravljene pozitivno iznenaditi. Ali za sada, kako stvari stoje, ne. Kada je reč o starijim osobama, one će možda morati da prime i više od dve doze", rekao je Gejts.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: