I treća trudnica zaražena koronavirusom u Nišu VIDEO

U Nišu prethodnih dana dve trudnice primljene zbog koronavirusa. Jedna od njih kritično. Danas primljena i treća, piše "Blic".

Izvor: B92

Petak, 17.07.2020.

10:16

I treća trudnica zaražena koronavirusom u Nišu VIDEO
vilevi/depositphotos/ilustracija

Stanje dve trudnice stare 27 i 34 godine koje su bile pozitivne na koronu, od kojih je jedna na respiratoru, a duga na kiseoničkoj potpori, stabilno je, a u međuvremenu je na Kliniku za pulmologiju primljena i treća trudnica koja je takođe stabilno, saznaje “Blic”.

"Trudnica stara 27 godina koja je najkritičnije je stabilno, zadovoljavajuće gasne razmene na respiratoru. Plod je u redu. Ona se stabilizovala, ali je i dalje na respiratoru. Pratimo stanje pa ćmo videti narednih dana", kazao je za taj list prof. dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

Dodaje da je njeno stanje i dalje teško, ali da ima "zadovoljavajću gasnu razmenu i zadovoljavajuću saturaciju što je ohrabrujuće".

"Stabilno je i druga trudnica stara 34 godine koja je na Klinici za pulmologiju koja je na kiseoničnoj potpori i ne zahtevaja mehaničku ventilaciju", rekao je dr Janković.

Prema njegovim rečima treća trudnica koja je primljena u protekla 24 časa zbog problema sa disajnim organima hospitalizovana je na Klinici za pulmologiju i njeno stanje je takođe stabilno, ali još uvek nije poznato da li je pozitivna ili ne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: