Završen sastanak Beograda i Prištine uz posredstvo EU FOTO

Nakon sastanka sa Žosepom Borelom i Miroslavom Lajčkom, predsednik Aleksandar Vučić učestvovao je na sastanku delegacija Beograda, Prištine i EU.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.07.2020.

17:12

Završen sastanak Beograda i Prištine uz posredstvo EU FOTO
TANJUG/ BUDUCNOSTSRBIJEAV/bs

Bilateralnom sastanku Vučića i glavnog EU pregovarača u dijalogu Beograda i Prištine Borela prisustvovao je i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.

Delegaciju Prištine predvodi premijer Avdulah Hoti koji je prvi put u ulozi glavnog pregovarača u dijalogu Beogrda i Prištine sa albanske strane.

EU posrednici u dijalogu su šef diplomatije EU Žosep Borel i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Očekuje se da se prva runda ”fizičkog” nastavka dijaloga Beograda i Prištine završi oko 20 časova.

U Briselu pred ovaj sastanka poručuju da će se na stolu naći ”sva otvorena pitanja” u odnosima dve strane i da su ona prethodno dogovorena na video konfrenciji 12. jula.

U pitanju je prvi fizički sastanak u nastavku dijaloga Beograda i Prištine nakon 20 meseci pauze, ali i prvi sastanak predsednika Vučića sa Avdulahom Hotijem na čelu kososvke delegacije.

Razgovori Beogrda i Prištine u okviru Briselskog dijaloga vode se kao i do sada u zgradi Evropske službe za spoljne poslove, a predstavnicima medija je zbog mera zaštita od kovida 19 zabranjen pristup mestu održavanja razgovora.

Nakon sastanka očekuje se obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U ime EU rezultate razgovora će sumirati specijalni predstavnik Miroslav Lajčak u video poruci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: