Đerlek: Relativno miran dan u Novom Pazaru, još troje preminulo

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek rekao je da je u protekla 24 sata u ovoj ustanovi bilo relativno mirno.

Izvor: B92

Utorak, 14.07.2020.

19:08

Đerlek: Relativno miran dan u Novom Pazaru, još troje preminulo
Getty Images/John Moora

On je na konferenciji za novinare rekao da u ovom regionalnom kovid centru trenutno ima 290 pacijenata, a da su imali dva transporta za Beograd.

"U protekla 24 sata preminulo je troje pacijenata, a trenutno pet pacijenata imamo na respiratorima. Prema našim podacima 93 odsto pacijenata, koji su do sada preminuli od korona virusa, starije je od 70 godina i svi su imali vrlo ozbiljne prateće bolesti", rekao je Đerlek.

On je apelovao na građane Novog Pazara, Sjenice i Tutina da se pridržavaju svih preporuka i da ozbiljno shvate situaciju kako ne bi došlo do iznenadnog talasa koji bi mogao da bude fatalan.

"Tražim od svih građana da ne dižu paniku, jer smo u ovom trenutku potpuno kadrovski i kapacitetom, kao i opremom i sanitetskim materijalom, spremni da odgovorimo najtežem talasu koji bi mogao da nas napadne", rekao je Đerlek.

U predstojećem periodu podatke o brojnom stanju pacijenata na konferencijama za novinare u Novom Pazaru iznosiće Krizni štab, čiji je i Đerlek član.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: