"Kritikuju lekare, a nemaju nijednu neprospavanu noć u Urgentnom centru" VIDEO

U KBC Dragiša Mišović u jedinicama intenzivne nege trenutno su smeštena 72 pacijenta sa teškom kliničkom slikom, kaže direktor te kovid bolnice Vladimir Đukić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.07.2020.

21:42

Foto: Printscreen/TV Prva

Na nekoj vrsti respiratorne podrške, respiratoru ili mehaničkoj ventilaciji u toj bolnici je 54 pacijenta.

Doktori i sestre u "Mišoviću" rade, ističe dr Đukić, predano.

"To pokazuje vitalnost zdravstvenog sistema", kaže on i dodaje da je ta zdravstvena ustanova na neki način "poslednja odbrana", jer se trećina svih respitratora u Srbiji trenutno nalazi u KBC Mišović".

"Bez pomoći, bez solidarnosti kolega, ništa ne bi uradili", ističe Đukić.

Đukić je pozvao sve zdravstvene radnike koji "iz senke" kritikuju zdravstveni sistem i lekare, da dođu i pomognu - vrata u Mišoviću su im, kaže, otvorena.

Kako kaže, ne želi da sluša kritike i predavanje onih koji nemaju nijedan dan radnog staža, nijednu neprospavanu noć, u Urgentnom centru, na pirimer.

"Lekara iz senke koji kritikuju i drže predavanja...Svi mogu da dođu u Mišović da pomognu. Svi koji žele da pomognu nama lekarima i pacijentima su dobrodošli, a ja im se unapred zahvaljujem", naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: