"Nemam problem s protestima, problem je što su postali nasilni"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su njegovi politički protivnici organizovali ovonedeljne nasilne proteste.

Izvor: B92

Petak, 10.07.2020.

21:19

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Dodao je da će, ukoliko se oni nastave, biti teško obuzdati epidemiju koronavirusa u zemlji.

"Oni koriste koronavirus za svoje političke aspiracije. Nemam problem sa protestima. Problem je što su protesti postali nasilni, jer oni (opozicija) nemaju rešenje, nemaju ništa da ponude narodu", rekao je Vučić u intervjuu britanskoj agenciji Rojters.

Srbija je u četvrtak odlučila da ipak ne uvodi policijski čas u prestonici nakon, kako navodi Rojters, protesta organizovanih protiv uvođenja tih mera.

"Naše bolnice su prepune, lekari ne mogu da izdrže i neodgovorno je organizovati proteste", rekao je Vučić.

Agencija navodi da su kritičari istakli da je odluka Vlade da dozvoli fudbalske utakmice, verske svečanosti, zabave i privatna okupljanja uoči izbora održanih 21. juna kriva za porast novih slučajeva virusa, što je Vučić odbacio i ponovio da su protesti "besmisleni" i da su politički.

"Ne možete oduzeti vlast upotrebom sile", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: