Dodik: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj složena

Srpski član Predsedništva BiH i lider vladajuheg SNSD-a Milorad Dodik kaže da razume da je epidemiološka situacija u Republici Srpskoj veoma složena.

Izvor: Tanjug

Petak, 10.07.2020.

16:16

Dodik: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj složena
Foto: Depositphotos/ Ale_Mi

Kao i da ostavlja posledice na ekonomskom planu.

Dodik je, posle sastanka Izvršnog komiteta stranke, istakao da je zdravstveni sektor izložen pritiscima zbog porasta broja zaraženih virusom korona.

Kako prenosi RTRS, on je rekao da je Vlada Srpske do sada, kroz politiku koju SNSD podržava, izdvojila 40 miliona KM za podršku zdravstvenim radnicima i 100 miliona za nabavku medicinskog materijala.

"Ima dovoljno zaštitne opreme i respiratora i oni se više neće nabavljati””, rekao je Dodik.

Poručio je da sve mere donesene u cilju suzbijanja širenja virusa korona ostaju na snazi, i dodao da ih je potrebno proširiti kada je reč o nošenju maski na otvorenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: