Salvinijeva Liga otvara kancelariju kod sedišta Komunističke partije

Italijanska opoziciona stranka Liga, koja se često predstavlja kao zaštitnik radničkih prava, saopštila je danas da će otvoriti kancelariju u Rimu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 09.07.2020.

17:41

Salvinijeva Liga otvara kancelariju kod sedišta Komunističke partije
Foto: depositphotos/ventanamedia

I to u ulici u kojoj se nekada nalazilo sedište Komunističke partije.

"Fabrike, radnici, učitelji, poljoprivrednici, zanatlije, sve njih sada predstavlja Liga", izjavio je predsedni te stranke Mateo Salvini, prenosi Rojters.

Kancelarija će biti otvorena krajem jula preko puta ygrade u kpojoj je bilo sedište komunističke partije u ulici Botenje Oskure, dok će glavno sedište stranke ostati u Milanu.

Italijanska Komunistička partija bila je jedna od najvećih na Zapadu u periodu posle Drugog scetskog rata, ali je 90-ih godina prošlog veka rasformirana, jer nije više imala podršku glasača.

Kako se navodi, brojni pripadnici radničke klase u Italiji okrenuli su se prethodnih godina Salvinijevoj Ligi usled dešavanja u Italiji tokom kojih je ekonomija usporena, zarade su počele da zaostaju, a pojavio se i problem sa imigracijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: