Brisel poručio: Odluke vlasti o borbi protiv virusa se moraju poštovati

Evropska komisija pozvala je povodom protesta koji su se noćas dogodili u Beogradu, na poštovanje odluka vlasti o merama za borbu protiv COVID19.

Izvor: Tanjug

Sreda, 08.07.2020.

12:39

Brisel poručio: Odluke vlasti o borbi protiv virusa se moraju poštovati
lightsource/Depositphotos

”Zaštita zdravlja ljudi mora da bude na prvom mestu, a na vlasti je da odluči koje mere su neophodne kako bi se rešavalo pitanje COVID19 rizika”, rečeno je u Evropskoj komisiji za Tanjug.

Na pitanje Tanjiga o demonstracijma u Beogradu i rekaciji policije, u Briselu ukazuju i na činjenicu da restriktivne mere koje se uvode u cilju smanjenja zaraze COVID19 ne smeju da imaju disproporcionalni uticaj na ljudska prava i slobode.

”To podrazumeva i pravo na mirne proteste što je osnovno pravo u demokratskim društvima. Istovremeno, javni red mora biti garantovan”, poruka je Komsije.

U Evropskoj komisji povodom noćašnjih napada demonstranata na Skupštinu Srbije zaključuju da se nepovredivost demokratskih institucija se uvek mora poštovati i sačuvati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: