Vanredna situacija proglašena u Novoj Varoši

Štab za vanredne situacije opštine Nova Varoš proglasio je danas vanrednu situaciju na teritoriji cele opštine zbog širenja virusa kovid 19.

Izvor: B92

Utorak, 07.07.2020.

16:54

Vanredna situacija proglašena u Novoj Varoši
Ilustracija: Depositphotos/lightsource

Kako je navedeno, zabranjuje se okupljanje više od pet osoba u zatvorenom i otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće držati fizičku distance od dva metra i u svim zatvorenim prostorima i javnom prevozu obavezno je nošenje zaštitnih maski.

Takođe, zabranjuje se organizovanje svečanosti, kao i organizovanja sportskih i drugih zabavnih manifestacija, a radno vreme ugostiteljskih objekata ograničeno je do 20 časova.

U ugostiteljskim objektima za jednim stolom ne mogu da sede više od dve osobe, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili osobe koje žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

Vanredna situacija u Novoj Varoši podrazumeva i punu primenu svih preventivnih mera u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja, a u osnovnim, srednjim školama i visokoškolskim ustanovama odložena su okupljanja, dok se ispiti mogu organizovati uz primenu mera zaštite.

Zabrannjeno je i korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara i neophodno je sprovođenje mera zaštite u verskim objektima i prilikom vršenja verskih obreda, kao i u kozmetičkim salonima, salonima lepote, fitnes centrima i teretanama.

Kako se dodaje na sajtu opštine, primenjivaće se česta dezinfekcija svih javnih objekata, ulica i javnih površina, a preporuka je da se najmanje jedanput dnevno vrši dezinfekcija i zajedničkih prostorija u stambenim zgradama.

Prema podacima užičkog Zavoda za javno zdravlje, u Novoj Varoši od početka epidemije ima 54 potvrđenih obolelih od kovida 19, od kojih je šestoro preminulo usled posledica bolesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: