Predsednik opštine prekršio meru samoizolacije. "Elementi krivičnog dela"

Sumnja se da je predsednik opštine Tivat prekršio meru samoizolacije.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 06.07.2020.

08:02

Predsednik opštine prekršio meru samoizolacije.

Službenici Odeljenja bezbednosti Tivat su, po nalogu nadležnog državnog tužioca, podneli krivičnu prijavu protiv predsednika Opštine Siniše Kusovca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, saopštilo je u nedelju crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Tivatskoj policiji je u subotu oko 18 časova prijavljeno da je Kusovac primećen tokom dana u naselju Zukovica na području Grblja, čime je prekršio samoizolaciju koja mu je određena rešenjem zdravstveno-sanitarne inspekcije.

Kako se dodaje, tivatska policije je sprovela provere i službene radnje o čemu su obavestili nadležnu zdravstveno-sanitarnu inspektorku i nadležnog državnog tužioca.

Nakon prikupljenih obaještenja, državni tužilac se izjasnio da se u radnjama Siniše Kusovca stiču elementi krivičnog đela, navodi se u saopštenju MUP-a i dodaje da se on po rešenju sanitarnog inspektora sprovodi u karantin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: