U gradovima sa velikim brojem zaraženih od danas policijski čas

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti saopštio da se od danas primenjuju nove mere, donete u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 06.07.2020.

07:45

U gradovima sa velikim brojem zaraženih od danas policijski čas
kornienkoalex/depositphotos

Hoti je ranije juče najavio na konferenciji za medije da će u gradovima sa velikim brojem zaraženih, među kojima su Priština, Prizren, Uroševac i Vučitrn, biti na snazi zabrani kretanja u periodu od 21 do 5 sati ujutru, prenosi Kosovo onlajn.

On je precizirao da će rad restorana u periodu kada je kretanje građana dozvoljeno biti ograničen samo na uslugu na otvorenom prostoru i dostavu.

Hoti je poručio i da će biti obezbeđen veći broj testova, da će se odrediti prioriteti ko će se testirati, ali i da će se ubrzati procedura za nabavku uređaja za testiranje, kako bi se na dnevnom nivou na teritoriji KiM obrađivali uzorci za oko 500 testiranih na korona virus.

Planirana je i potpuna reorganizacija klinika Univerzitetskog kliničkog centra, ali i stavljanje na raspolaganje privatnih bolnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: