"Izbori su rešenje za zdravlje i građana i demokratije"

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti poručio je danas da su izbori na Kosovu jedino rešenje za zdravlje građana, ali i za zdravlje demokratije.

Izvor: B92

Nedelja, 05.07.2020.

18:18

Ilistracija/ EPA/ KUSHTRIM TERNAVA

Kurti je na 40. sednici Glavnog odbora Samoopredeljenja, koja je održana elektronski, poručio da narod veruje i voli ovu stranku, dok su oni koji su sada na vlasti taj isti narod prestrašili, a i sami se boje od izbora.

On je naglasio da je 6. oktobar 2019. godine nesumnjivo istorijski dan kada su građani svojim glasanjem, kako je rekao, promenili politiku na Kosovu, ali i odlučili sudbinu političara.

"U duhu izbornih rezultata, poštujući glasanje građana, formirali smo malu, ali mudru i efikasnu vladu koja štedi javni novac, bori se protiv korupcije i racionalnog korišćenja budžeta. Dokazali smo da su u politici obećanja građanima obavezan ugovor za političare i da se politika može raditi pošteno i sa principima. Tako smo održali svoje obećanje o čistoj vladi, sa ljudima integriteta i nekorumpiranim, sa profesionalcima, sa ženama i muškarcima čiji je cilj i motiv služiti građanima, a ne obogaćivati se“, rekao je Kurti.

Bivši kosovski premijer je rekao da je u njegova vlada za kratko vreme pokazala da se može raditi za sve, brinuti se za najsiromašnije i pomagati radnicima, ali i boriti se protiv korupcije i kriminala, nepotizma i zloupotrebe.

"Moguće je imati vladu koju građani vole, koju dijaspora želi i koju svet poštuje. Vlada koja garantuje jednaka prava i jednake mogućnosti za sve. Zato se ne možemo vratiti jer su dobru upravu pokušali, zahtevali, potrebni i zaslužili građani naše države. Samoopredeljenje je postao najveći politički entitet na posleratnom Kosovu", rekao je Kurti.

On je na početku svog govora izjavio saučešće svim porodicama koje su izgubile svoje najmilije zbog virusa kovid–19 i pozvao građane da se prirdžavaju propisanih zaštitnih mera kako bi sačuvali sebe i druge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: