"Prekrstio sam se i izašao iz bagera"

Nikšićanina Miroslav Koprivicu, koji je odbio da ruši manastirski konak u Ulcinju, odlikovala je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Izvor: B92

Nedelja, 05.07.2020.

17:23

Foto: Deposit/xload

Koprivica je rekao da nije znao gde ga firma šalje, a kada je video da treba da ruši manastirski konak, samo se prekrstio, izašao iz bagera i otišao.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije odlikovao je Koprivicu Zlatnim likom Svetog Petra Cetinjskog Lovćenskog Tajnovidca, prenele su Novosti.

Koprivica je odbio da bagerom sruši konak manastira Svetog Vasilija Ostroškog u Bliskoj Gori kod Ulcinja.

"Firma poslala u Ulcinj sa bagerom, ali nisu mi rekli gde idem, ni šta treba da radim. Tek kada sam došao, video sam o čemu se radi. Odmah sam izašao iz bagera i rekao da neću da rušim konak, niti da učestvujem u tome. Prekrstio sam se i otišao peške sa tog mesta do Ulcinja", rekao je bagerista Koprivica

Nažalost, drugi su srušili konak uz asistenciju Antiterorističke jedinice policije Crne Gore.

Priznanje Koprivici uručeno je u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću tokom liturgije koju su služili mitropolit Amfilohije, vladika Joanikije i nikšićko sveštenstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: