"Spasiće nas migranti"

Ruska ekonomija, koju je pogodio virus korona i pad cena nafte mogla bi se oporaviti zahvaljujući migrantima, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Izvor: Sputnjik

Nedelja, 05.07.2020.

13:54

Getty Images/Pascal Le Segretain

Kako prenosi Sputnjik, Putin je to rekao tokom sastanka sa radnom grupom za pripremu ustavnih amandmana.

"Rusija je zainteresovana za dolazak migranata, ali onih koji su potrebni državi. Ne govorim o starijim ljudima, već o mladim, obrazovanim, zdravim ljudima koji su spremni ili da se obrazuju i utiču na tržište rada, ili da odmah počnu da rade, sa potrebnim kvalifikacijama", dodao je on.

Po njegovim rečima, u nekim državama je taj rad podignut na "vrlo visok, solidan, skoro naučni nivo".

I Rusija to treba da uradi, smatra Putin. Pre svega, država je zainteresovana za dolazak ljudi sa znanjem ruskog jezika i kulture.

"Što se tiče ekonomije, potpuno je jasno da nam sa razvojem ekonomije, već fale radnici. To postaje realan objektivan kočničar ekonomskog rasta u zemlji. To je jedan od ozbiljnih problema", rekao je predsednik.

Putin je naglasio da je više puta davao nalog Vladi da reši ovaj problem.

Ipak, on je naglasio da Rusija mora da vodi računa da se dolaskom migranata ne naruši socijalna arhitektura, da se prava građana Rusije ne prekrše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: