Vučić: Ako nas virus bude ovako mučio, ko zna šta će biti na jesen; Situacija u Novom Pazaru stabilizovana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom današnjeg dana obišao je aerodrom "Batajnica" gde se nalaze nove bespilotne letelice.

Izvor: B92

Subota, 04.07.2020.

10:28

Vučić: Ako nas virus bude ovako mučio, ko zna šta će biti na jesen; Situacija u Novom Pazaru stabilizovana
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Nakon obilaska organizovana je konferencija za novinare.

Vučić je komentarisao dešavanja u Šapcu posle izbora.

"To je jedan neverovatan slučaj. Izgubite sa 12.000 glasova u malom mestu i niste spremni da priznate poraz. Čestitam malom Paunoviću u Paraćinu. On je jedva izgubio, čestitao je i zato će imati političku budućnost. Izmislili su i vanrednu situaciju u Šapcu. Kažu nemaju testove, imaju sve tri vrste testova. Samo da bi opstali još sedam, deset dana na vlasti"; izjavio je on.

Kako kaže, ne želi da govori o pisanju u hrvatskim medijima u vezi sa stanjem epidemije u Srbiji. Poručio je da je Srbija testirala pet puta više nego Hrvatska.

"Nema odgovora na moje tvrdnje da će ih Srbija prestići po BDP-u do kraja sledeće godine. Na to ne može niko da mi odgovori. Što se tiče testova, samo četiri zemlje su, proporcionalni broju građana, testirali više. Srbija je testirala više nego cela bivša Jugoslavija plus Albanija. Od čega tamo da umru, kada niko nije testiran", poručio je.
Foto: B92
Foto: B92
Vučić je jutros razgovarao sa koordinatorom Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsadom Đerlekom i novopazarskim generalima, te poručio da je stanje u tom gradu sada bolje.

"Delimično stabilizovano stanje. Danas je, za sada, dvoje mrtvih. Ja sam kriv što posle izbora nisam ostao u zemlji. Živ se pojedoh. Sigurno je da bih ranije uključio vojsku da sam bio ovde. Šta da radite, ne možete baš sve. Mnogo mi je žao zbog toga", rekao je on.

Vučić je izjavio da se razgovara o izgradnji nove bolnice, privremene, koja će biti glavna za eventualni sledeći udar koronavirusa.

"Ako nas virus ovako bude mučio i ako nas ovako muči tokom leta, ko zna šta će biti na jesen. Sada razgovaramo, pregovaramo da napravimo veliku novu bolnicu, relativno privremenu, da može da traje 30 godina", rekao je..

Bolnica bi bila nalik na onu izgrađenu u VMC Karaburma, a u njoj bi bilo 500 do 1.000 ležajeva, za intenzivnu i poluintenzivnu negu.

"Da priključimo respiratote i da to bude glavna bolnica za sledeći udar. Ovako ne možemo da izdržimo, sve bolnice su nam pune", rekao je Vučić.

Tokom jučerašnjeg dana pojavila se vest da će kosovski premijer Avdulah Hoti tražiti od Albanije luku Drač.

"Sve što slušam od njihovih izjava, toliko sam sit od njihovih gluposti. Kažu da dolaze da pregoravaju o međusobnom priznanju. E, nemoj te da dolazite. Ja ne dolazim da pregovaram o tome. Još to kažem njihovim političkim mamama i tatama", zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: