Još 309 novozaraženih, preminulo 11 osoba

U Srbiji je, zaključno sa 15 časova, prisustvo koronavirusa potvrđeno kod još 309 osoba.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 03.07.2020.

14:55

Još 309 novozaraženih, preminulo 11 osoba
Ilustracija: Tanjug/ AP Photo/Sakæai Lalit

Preminulo je 11 osoba.

Tokom poslednja 24 sata testirane su 8.102 osobe.

Aktivnih slučajevaje 2.142, a na respiratorima je 85 pacijenata.

Mačvanski okrug: Novozaražena 21 osoba, 14 u Šapcu

U Mačvanskom okrugu koronavirus je potvrđen kod još 21 osobe, od čega 14 u Šapcu, pet u Loznici, i po jedna u Koceljevi i Bogatiću.

Ukupan broj zaraženih koronavirusom u Šapcu je 210, a u kovid ambulantu u tom gradu juče se javio rekordan broj pacijenata, oko 170.

Urađeno je 70 testova, za koje se čekaju rezultati, prenosi RTS.

U Šapcu je u samoizolaciji više od 600 osoba, a u šabačkoj bolnici smešteno je šest kovid pozitivnih pacijenata, dok je devet osoba upućeno na lečenje u Beograd.

Krizni štab predložio je uvođenje vanredne situacije i novih restriktivnih mera, koje se odnose na rad ugostiteljskih objekata i nošenje zaštitih maski.

Po hitnom postupku će biti održana sednica Skupštine grada, a očekuje se da odluka bude usvojena sutra.

Krizni štab uputio je i zahtev Ministarstvu zdravlja da se Šapcu, zbog povećanog broja pacijenata, dnevno obezbedi 200 testova, sa predlogom da ih grad finansira.

Za 24 sata preminule tri osobe u KC Niš i jedna u Vranju

Od juče u 12.00 sati do današnjeg preseka u isto vreme, odnosno za 24 sata, od posledica koronavirusa, preminule su tri osobe u Kliničkom centru Niš i jedna osoba u Vranju, rečeno je na konferenciji za medije održanoj u Nišu.

U KC Niš trenutno je na lečenju 154 pacijenta sa simptomima koronavirusa koji je potvrđen kod 75 pacijenata.

Pet pacijenata je na respiratoru.

Takođe, kako je rečeno, hospitalizovano je i desetoro dece, od kojih je jedno pozitivno i svi su u dobrom stanju.

Tokom jučerašnjeg dana, sa simptomima koronavirusa, primljeno je 28 pacijenata, od kojih je za 11 potvrđeno da su pozitivni.

Podunavski okrug: Najviše novoobolelih u Smederevskoj Palanci

U poslednja 24 sata u Velikoj Plani potvrđeno je dvoje novoobolelih od kovida 19, u Smederevu troje, u Smederevskoj Palanci šestoro, u Požarevcu i Petrovcu na Mlavi po još četvoro i u Žagubici dvoje.

Direktorka Zavoda Ana Jovanović kaže da je od početka epidemije do danas u Velikoj Plani broj obolelih dostigao 59, u Smederevu 244, Smederevskoj Palanci 125, Požarevcu 157, Petrovcu 10.

Jovanović je navela da je većina pacijenata hospitalizovana i da imaju respiratorne tegobe.

Prema njenim rečima, u Braničevskom okrugu je do sada testirano 4.074 uzoraka, a u Podunavskom 4.823.

Novi Pazar: Za 24 sata preminulo pet osoba

Do preseka u 10.00 časova, u poslednja 24 sata u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo je još pet osoba od posledica izazvanih koronavirusom, a trenutno je na respiratoru jedan pacijent, saopštio je danas koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Ðerlek.

U bolnici u Novom Pazaru je hospitalizovano 205 pacijenata pozitivnih na koronavirus, a u toj zdravstvenoj ustanovi leče se i pacijenti iz Sjenice, pa je tako, prema rečima Ðerleka, ta bolnica postala regionalna.

"Zdravstveni radnici su nam preumorni, ali imamo i brojnu rodbinu pacijenata koja je stalno prisutna. Molim sve za strpljenje i spuštanje tenzija", kazao je Ðerlek i najavio da će u bolnicu u Pazar danas stići još 10 respiratora.

Takođe, Ðerlek je najavio i da će u toku dana biti montirana vojna bolnica sa 150 ležajeva, sa kojom će doći 25 vojnih lekara i 15 tehničara.

"Osnovaćemo i dva šatora ispred infektivnog za trijažu sa šest doktora. Mislim i ubeđen sam da možemo da budemo mirniji u odnosu na prethodni period", poručio je Ðerlek.

Jablanički okrug: 12 novozaraženih,hospitalizovano 69 osoba

U Jablaničkom okrugu, od 111 testiranih uzoraka na koronavirusa, 12 je pozitivno, dok je u Opštoj bolnici u Leskovcu hospitalizovano 69 pacijenata, što je za osam više u odnosu na jučerašnji dan.

Najveći broj novozaraženih je registrovan u Leskovcu - 11, dok je jedan pozitivni na koronavirus zabeležen u Vlasotincu.

Iz Zavoda za javno zdravlje je navedeno da je među novoobolelima najviše zaposlenih osoba, njih sedam, dok su zartažena i dva nezaposlena i troje studenata.

U Opštoj bolnici, u poslednja 24 sata, imali su sedam prijema i četiri otpusta.

Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu obolelo je ukupno 947 osoba, a najviše registrovanih slučajeva je u Leskovcu - 735.

U Vlasotincu je od početka epidemije zaraženo 116 osoba, u Lebanu 53, Bojniku 28 i Medveđi 15.

Zbog porasta broja obolelih, Štab za vanredne situacije uveo je mere za sprečavanje širenja koronavirusaa, a jedna od mera je i obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru.

U Šumadijskom okrugu 43 novozaraženih, 33 u Kragujevcu

U Šumadijskom okrugu je od 177 testiranih uzoraka potvrđen koronavirus kod 43 osobe, od toga u Kragujevcu kod 33, Aranđelovcu tri, Kniću četiri, Rači dve i Topoli jedna, saopštio je Dragan Vasiljević, direktor Instituta za javno zdravlje Kragujevac.

Ukupno je do sada od početka epidemije u tom okrugu registrovano 511 zaraženih, od čega u Kragujevcu 404 i to do 16. maja 68, a za poslednjih mesec i po dana 336.

U Aranđelovcu je registrovano ukupno 36, Topoli 13, Rači 21, Kniću, gde je prvi slučaj zabeležen 18. juna, 23, Batočini 11 i Lapovu tri, gde je takođe prvi registrovani pacijent registrovan 18. juna.

U kućnoj izolaciji se trenutno u Kragujevcu nalazi 358 osoba, Aranđelovcu 41, Topoli 12, Rači 35, Batočini 18, Lapovu sedam, Kniću 23.

Broj hospitalizovanih pacijenata u Kliničkom centru C Kragujevac, prema podacima od juče u 10.00 časova je 60, a četiri pacijenta su na respiratoru.

Iz KC Kragujevac otpuštena su tri pacijenta, dva iz Kragujevca i jedan iz Despotovca, odnosno Ćupriji.

Vasiljević još jednom upozorava da u okolnostima u kojima se nažalost koronavirus vratio neophodno je poštovati sve preporuke koje su odavno propisane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: