Biti human: 30 donatora za dečaka

Trideset donatora prijavilo se za presađivanje kože dečaku Urošu Karoviću, koji ima opekotine na 85 odsto tela.

Izvor: Beta

Petak, 10.06.2005.

14:14

Default images

Uroš Karović, koji je početkom maja primljen na VMA zbog teških opekotina, biće uskoro operisan šesti put, zahvaljujući dobrovoljnim davaocima kože. Marijan Novaković sa Klinike za plastičnu hirurgiju i opekotine rekao je da je stanje jedanaestogodišnjeg dečaka iz Kraljeva prilično dobro s obzirom na to da su opekotine koje je imao bile potencijalno smrtonosne.

Klinici za plastičnu hirurgiju prijavilo se do sada više od 30 dobrovoljnih donatora kože, a u dečakovom lečenju učestvovalo je šest donatora, od kojih mu je samo jedan rođak. Donatori kože bili su dečakov ujak Miloš Jovanović iz Kraljeva, porodični prijatelj Dragan Martinović iz Kraljeva, i četiri donatora koja s njim nisu u srodstvu. To su Rade Milojević iz Jošaničke Banje, Zoran Aničić iz Kraljeva, Zoran Paspalj iz Beograda i Nebojša Bakarec iz Beograda. Bakarec, funkcioner Demokratske stranke Srbije, jedini je još na VMA, dok su ostali pušteni kući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: