Crna Gora donela nove mere

U celoj Crnoj Gori zabranjuju se privatne svečanosti svadbe, maturske i rođendanske proslave i slično, odlučeno je na sednici NKT-a.

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2020.

20:06

Crna Gora donela nove mere
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

Zabranjen je i rad noćnih klubova, odnosno barova i diskoteka.

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) je na današnjoj sednici, kojom je predsedavao predsednik Milutin Simović, a kojoj je prisustvovao predsednik Vlade Duško Marković, odlučilo da otvori granice za ulazak rezidenata država članica Evropske unije bez dodatnih uslova i dalo saglasnost na privremene mere za teritoriju cele Crne Gore i posebno opštine Rožaje – čiji je cilj dalje sprečavanje i suzbijanje širenja koronavirusa, prenosi RTCG.

Nove privremene mere za celu CG

Na predlog Instituta za javno zdravlje odlučeno je da od danas, zbog izuzetno visokog epidemiološkog rizika koji nose pojedini skupovi, bude od danas zabranjeno organizovanje privatnih skupova – svadbenih svečanosti i maturskih i rođendanskih proslava i sl.

Uvodi se i privremena mera zabrane rada noćnih klubova i diskoteka.

"Mere će se primenjivati sedam dana, nakon čega će na osnovu analize efekta mera biti donijeta odluka o tome da li će se mere i dalje primjenjivati ili će njihova primjena prestati", saopšteno je iz Vlade.

Pojačana kontrola poštovanja naredbi posebno samoizolacije

Odlučeno je da nadležni organi, prvenstveno Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove, pooštre kontrole poštovanja propisanih mera, a pogotovo mera samoizolacije.

"Samoizolacija se mora sprovoditi pod striktnim nadzorom nadležnih organa nadležnih za poštovanje mere", zaključeno je na sednici.

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti podseća građane i pravna lica na mere koje su na snazi prije svega obavezu nošenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i držanja distance.

"Ukazujemo da lica u samoizolaciji ne smeju da napuštaju objekat u kojem se sprovodi propisana mera, kao ni da primaju posete", saopšteno je iz Vlade.

U Rožajama zatvaranje kafana i zabrana međuopštinskog saobraćaja

U opštini Rožaje uvodi se zbog visokog epidemiološkog rizika i povećanja broja aktivnih slučajeva privremena mera zatvaranja svih ugostiteljskih objekata.

Zabranjuju se javni i putnički saobraćaj iz opštine Rožaje i ka opštini Rožaje osim hitnih slučajeva i redovnih radnih aktivnosti.

"Ove privremene mere primenjivaće se sedam dana od dana donošenja, kada će biti analizirani efekti mere. U zavisnosti od rezultata analize biće odlučeno da li će primena mere biti produžena", poručuju iz Vlade.

Donacije – bez novih izdataka

Usvojen je XII Izveštaj o stanju na računu i isplatama sa računa Operativnog štaba za upravljanje donacijama.

U Izveštaju je navedeno da je stanje na računu na dan 30. jun 2020. godine u 8.00 sati: 6.276.981,77 evra i 75.971,72 američkih dolara.

Od otvaranja računa 19. marta 2020. godine na žiro račun NKT je iz zemlje i inostranstva uplaćeno 8.035.850,90 evra i 75.971,72 američkih dolara.

Ukupni odlivi u naznačenom periodu iznose 1.758.869,13 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: