Nemačka ministarka odbrane planira restrukturaciju specijalne jedinice

Nemačka ministarka odbrane Anegret Kramp-Karenbauer planira da restruktuira jedinicu specijalnih snaga nakon brojnih navoda da je ekstremistički nastrojena.

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2020.

18:50

Nemačka ministarka odbrane planira restrukturaciju specijalne jedinice
Getty Images/Sean Gallup / POOL

Kramp-Karenbauer je za sutra sazvala konferenciju za novinare na kojoj će biti reči o strukturalnoj analizi jedinice KSK na osnovu analize koju je naručila u maju, preneo je AP.

Njena kancelarija nije iznela detalje, ali je dnevnik "Velt" izvestio je danas da planira da objavi strukturnu reformu jedinice, uključujući raspuštanje jedne od četiri njene borbene čete koje su bile u središtu optužbi za ekstremizam.

"Velt" i "Frankfurter Algemajne Cajtung" izvestili su da će oko 70 vojnika biti obuhvaćeno tim mera. Na Tviter nalogu nemačkog Ministarstva odbrane navedeno je da su ta jedinica i njeno osoblje obavešteni i da će drugi detalji biti objavljeni na konferenciji za novinare Kramp-Karenbauerove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: