Hrvatski premijer pokazao test na koronavirus

U toku trenutnog sučeljavanja između šefova SDP-a i HDZ-a, Davora Bernardića i Andreja Plenkovića na televiziji najaktuelnija tema je koronavirus.

Izvor: index.hr

Ponedeljak, 29.06.2020.

20:56

Hrvatski premijer pokazao test na koronavirus
EPA-EFE/ Jason Alden / POOL

Prvo pitanje za Bernardića i Plenkovića bilo je da li su se testirali na kovid 19.

Bernardić je izjavio da se nije testirao, ali istakao da će to morati učiniti nakon večerašnjeg sučeljavanja jer je Plenković epidemiološki rizična osoba.

Na to je premijer Hrvatske Plenković odmah uzvratio tako što je iz džepa izvadio test na koronavirus.

"Drago mi je da se Bernardić okuražio. Milanović je imao hrabrosti, vi niste imali. Ja sam napravio četiri testa, zadnji danas. I ovaj je negativan", rekao je Plenković, prenosi portal Indeks.

Bernardić mu je na to uzvratio: "Vi ste rizični do subote. Ali niste išli u samoizolaciju. Za vas vrede neka druga pravila."

Plenković mu je potom odgovorio da nije imao bliske kontakte te istaknuo da pravila za sve vrede isto.

"Ja nisam imao bliski kontakt. Pravila koja vrede za mene, vrede za sve. Mi smo osigurali da je Hrvatska pobiedila covid-19 u prvom talasu, preduzeli smo ključne mere za zaštitu života i zdravlja, imali smo mali broj umrlih kad gledamo komparativno. Vi ste od početka sve minirali", kazao je Plenković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: