Zaseda Krizni štab, čekaju se odluke i ko ide u vanrednu situaciju FOTO

Počela sednica Kriznog štaba Vlade Srbije. Očekuje se uvođenje novih mera u borbi protiv širenja koronavirusa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.06.2020.

07:18

Zaseda Krizni štab, čekaju se odluke i ko ide u vanrednu situaciju FOTO
Tanjug, Sava Radovanoviæ

beogradski mediji navode da će vanredna situacija biti najverovatnije proglašena za Beograd i Vranje zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Kako je ranije najavljeno, na današnjoj sednici Kriznog štama očekuje se pooštravanje nekih mera zbog porasta obolelih od koronavirusa u Srbiji.

Prema nezvaničnim informacijama medija, biće zatraženo da se broj osoba u zatvorenom prostoru ograniči na 100, a ne manje od 500, kako je to dosad bilo, dok bi sve maturske večeri i slične proslave koje nisu dosad održane bile odložene.
Tanjug, Sava Radovanoviæ
Ukoliko se svi članovi tog tela Vlade Srbije budu složili, očekuje se i ograničenje rada ugostiteljskih objekata, noćnih klubova, možda i drugih objekata gde se okuplja veliki broj mladih ljudi kako bi se sprečilo širenje virusa među njima.

Gostujući u emsiji "Hit tvit", premijerka Srbije Ana Brnabić je objasnila da se te mere neće odnositi na celu zemlju, već da će biti "targetirane" na određeni grad ili opštinu u odnosu na broj zaraženih po glavi stanovnika, ali i istakla da više neće biti "zatvaranja" kakva su bila u martu i aprilu.

Upitana da li će nove mere podrazumevati zabranu rada klubova, restorana i kafića, jer se najviše zaražavaju mladi, Brnabić nije isključila mogućnost za klubove. "Mi sutra u 10 sati imamo sastanak Kriznog štaba i već smo razgovarali načelno o nekim merama. Verovatno će to biti mere u skladu sa onim što smo već videli u nekim lokalnim samoupravama, kao što su Novi Pazar, Kragujevac, Užice...", rekla je sinoć Brnabić.
Tanjug, Sava Radovanoviæ
Krizni štab je već reagovao prošle sedmice kada je donesena odluka, koju je potvrdila Vlada Srbije, da je obavezno nošenjemaski u gradskom i međugradskom prevozu, kao i da su zabranjene posete bolnicama. Takođe, KBC Bežanijska kosa je postala kovid bolnica.

Ono što je takođe bitno, a o čemu će se pričati na sastanku Kriznog štaba, jeste da se za nepoštovanje pravila uvedu i kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: