Američki vojni avion u izviđačkoj misiji kod obala Krima

Avion američkih vazdušnih snaga sproveo je izviđačku misiju kod obala Krima, prenosi RIA pozivajući se na podatke portala "Plejn rejder“.

Izvor: Sputnjik

Subota, 27.06.2020.

17:59

Američki vojni avion u izviđačkoj misiji kod obala Krima
Ilustracija: EPA/ALI HAIDER

Kako se navodi, u 7.40 sati po lokalnom vremenu avion P-8A "Posejdon“ poleteo je iz baze Sigonela na Siciliji, potom prošao kroz vazdušni prostor Bugarske, da bi u akvatoriji Crnog mora bio uočen u 11 sati, gde je počeo operaciju pored ruskih granica.

​Kretao se brzinom od oko 786 kilometara na sat, a leteo je na visini od devet kilometara.

Ovakve operacije nisu neuobičajene. Ruska vojska avione najčešće uočava kod obala Krima i u blizini Krasnodarske oblasti, iznad Baltičkog mora i iznad ruskih baza u Siriji, prenosi Sputnjik.

Ministarstvo odbrane tražilo je da Vašington odustane od takvih operacija, ali se Pentagon oglušio o molbu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: