Jako nevreme pogodilo Ivanjicu: Poplavljene kuće, meštani lopatama skupljali grad, velika šteta FOTO

Olujno nevreme praćeno jakom kišom izazvalo je poplave u ivanjičkim naseljima Senjak, Bukovica i Marina Reka.

Izvor: RINA

Utorak, 09.06.2020.

18:11

Jako nevreme pogodilo Ivanjicu: Poplavljene kuće, meštani lopatama skupljali grad, velika šteta FOTO
Foto: RINA

Poplavljena su dvorišta kuća, kao i jedan ugostiteljski objekat.

"U ovom delu grada radimo zamenu azbestnih cevi i pojedini kanali su ostali otvoreni, bujica je odnela određenu količinu zemlje i došlo je do problema u četiri domaćinstva. Vrlo brzo smo uspeli da saniramo izlivanje vode, ali dodatni problem nam predstavlja nestabilna vremenska prognoza i nove najavljene padavine“, kaže za Rinu Momčilo Mitrović, zamenik predsednika opštine Ivanjica.

Jako nevreme praćeno krupnim intenzivnim gradom, zahvatilo je podgolijska ivanjička sela. Pojedina dvorišta potpuno su se zabelela, a meštani su grad skupljali lopatama.

"Još uvek nismo primili dojavu o šteti, ono što za sada znamo jeste da se na tom području ljudi ne bave poljoprivredom i izbegnuta je šteta na malinjacima. Sa protivgradne stanice ispaljeno je 55 raketa“, rekao je Mitrović.

Nevreme nije zaobišlio ni susedne opštine Arilje, Požegu i Lučane.
Foto: RINA
Foto: RINA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: