Bačen suzavac na "Trgu mučenika" FOTO

Libanska policija za razbijanje demonstracija bacila je danas suzavac na demonstrante u centru Bejruta.

Izvor: Tanjug

Subota, 06.06.2020.

21:39

Bačen suzavac na
Foto: Tanjug/AP Photo/Bilal Hussein

Ta intervencija je usledina nakon što je planirani antivladin protest brzo prerastao u nerede i sukobe između suprotstavljenih strana.

Nekoliko hiljada demonstranata okupilo se na Trgu mučenika nadajući se ponovnom pokretanju protesta širom zemlje koji su započeli krajem prošle godine usred neviđene ekonomske i finansijske krize. Ali tenzije i podele oko ciljeva demonstracija brzo su postale očigledne kada su se grupe mladića suočile dok je vojska stajala između njih, prenosi AP.

Libanci su ustali protiv svojih političkih lidera masovnim protestima širom zemlje 17. oktobra prošle godine zbog ekonomske krize, optužujući ih za deceniju korupcije i lošeg upravljanja.
Foto: Tanjug/AP Photo/Bilal Hussein
Foto: Tanjug/AP Photo/Bilal Hussein

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: