Srpski vojnici i oficiri prodefilovaće Crvenim trgom tokom Parade pobede

Na Paradi pobede u Moskvi, povodom 75. godišnjice od pobede u Drugom svetskom ratu, prodefilovaće i 75 srpskih vojnika i oficira.

Izvor: Sputnjik

Utorak, 02.06.2020.

20:31

Srpski vojnici i oficiri prodefilovaće Crvenim trgom tokom Parade pobede
Getty Images/Alexander Hassenstein

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski je rekao da je to velika čast za Srbiju budući da je u pitanju veliki datum.

"Za ambasadu i za srpsku javnost je ovo izuzevno velika čast, budući da je predsednik Aleksandar Vučić dobio poziv da učestvuje na paradi, a pored toga i da 75 naših vojnika i oficira prodefiluje Crvenim trgom“, rekao je on.

Lazanski je u intervjuu za ruske medije podsetio da je Srbija tokom Drugog svetskog rata izgubila izuzetno veliki broj ljudskih života, te da srpski narod jako dobro zna ko je odgovoran za krah nacista, prenosi Sputnjik.

"Mi jako dobro znamo ko je zaslužan za poraz Vermahta – to je Crvena armija. Građani Srbije nikada neće zaboraviti veliku pomoć i požrtvovanost crvenoarmejaca tokom oslobođenja Beograda i severnih delova Srbije“, dodao je.

Podsetimo, Parada pobede biće održana 24. juna u Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: