Bivši ukrajinski premijer: Dobili smo Krim besplatno

Bivši ukrajinski premijer Nikola Azarov izjavio je da je deo teritorija, uključujući Krim, Ukrajina dobila besplatno kao deo SSSR-a.

Izvor: Sputnjik

Nedelja, 31.05.2020.

19:20

Bivši ukrajinski premijer: Dobili smo Krim besplatno
Depostiphotos/Yuriy_Vlasenko

Bivši šef ukrajinske vlade objavio je sliku na kojoj se vidi da je Ukrajina ušla u sastav SSSR-a 1922. godine bez Harkova, Hersona, Odese, Donjecka, Luganska, Krima i Lavova.

"Ukrajina je sve ove zemlje dobila nalazeći se u sastavu Sovjetskog Saveza i to potpuno besplatno! A novopečene takozvane patriote samo su naučili kako da te zemlje rasprodaju, pa čak i po cenu desetina hiljada ljudskih života“, napisao je Azarov, komentarišući sliku na svom nalogu na Tviteru.

Krim je postao deo Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto stanovnika Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom, prenosi Sputnjik.

Vlasti Rusije više puta su izjavljivale da su stanovnici Krima demokratski i potpuno u saglasnosti sa međunarodnim pravom i poveljom UN glasali za ponovno ujedinjenje sa Rusijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je "konačno zatvoreno“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: