Varniči u Budvi, Carević: "Ne prodajem veru za večeru"; poručio odborniku: "Ti si politička prostitutka" VIDEO

Predsednik Opštine Budva Marko Carević odbacio je kao "mizerne" inicijativu za njegovu smenu i prozivke Crnogorske partije.

Izvor: B92

Subota, 30.05.2020.

19:53

Default images

Saopštio je da između fotelje i crkve ipak bira Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC).

"Pripadam grupaciji koja nije prodala veru za večeru. Ovo je moja država Crna Gora, ne postoji niko ko bi me mogao posvađati s mojim Crnogorcima", rekao je Carević na sednici opštinske skupštine na kojoj se raspravlja o njegovom smenjivanju.

Kako prenosi RTCG, on je istakao da su na delu politička korupcija i rušenje Ustava.

"Svedoci smo pokušaja rušenja Ustava Crne Gore i prekrajanja izborne volje građana. Mi danas ovde imamo političku korupciju koja se predstavlja kao moralni čin", rekao je Carević.

On je istakao da će na narednim izborima "do nogu potući one koji ih na ovakav način smenjuju".

"Otimanjem izborne volje potpisali ste svoju političku smrt", poručio je Carević svojim protivnicima.

Odbornica Crnogorske partije Andela Ivanović saopštila je kako za smenu Carevića imaju više razloga koji su političke i pravne prirode.

Pred sam početak današnjeg zasedanja, navodi RTCG, došlo je do tenzija ispred Opštine zato što je policija kazala okupljenima da se raziđu. Tada je gradski menadžer Milo Božović rekao svima da uđu u zgradu Opštine, a da se policija raziđe. Došlo je do guranja i provokacija.

Na sednici SO Budva Carević je, u toku izlaganja, nezavisnom odborniku Stevanu Džakoviću poručio da je lopov, lažov, licemjer i politička prostitutka, prenosi RTV Budva.

"Ti si bio na listi Demokratskog fronta, koju sam ja nosio. Ja tražim da vratite ono što pripada Frontu i građanima koji su glasali DF. Ti si, gospodine, a nisi gospodin, nego mnogo daleko od toga, oteo nama naš mandat i s njim nas rušiš sad. Ti si jedan licemer, ti si jedan lopov, ti si jedan lažov. Evo mogu da kažem gospodin lopov, lažov i licemer, gospodin politička prostitutka", rekao je Carević i dodao:

"Vi ste sinonim divlje gradnje i to ste uradili i sada, a pozivate se na otvorene liste, i baš bih volio da izađete i sami nosite svoju listu pa da vidite hoćete li sedjeti danas u ovom domu", rekao je on.

Nastavak 33. sjednice lokalnog parlamenta zakazan je za 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: