Grad u plamenu zbog smrti Afroamerikanca kojem je policajac kolenom pritisnuo vrat; neredi i krađe VIDEO/FOTO

Strasti u Mineapolisu ne smiruju se drugi dan zbog Džordža Flojda, koji je preminuo nakon što mu je policajac kolenom pritisnuo vrat i prekinuo dotok kiseonika.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2020.

20:39

Default images

Koliko je situacija povodom ubistva Afroamerikanca ozbiljna pokazuju fotografije i snimci zgrada koje su u plamenu.

Požar je izbio na jednom gradilištu, zahvativši zgradu u procesu izgradnje. Jedan sprat se i urušio. Demonstranti su viđeni kako razbijaju izloge radnji i odnose stvari.

Neki građani su, iako podržavaju proteste protiv policijske brutalnosti, odlučili da naoružani zaštite lokalne radnje. Guverner Minesote Tim Volc je sinoć na svom profilu na Tviteru poručio da je se protest razvio u "ekstremno opasnu situaciju". Ranije tokom dana demonstratni su otišli do kuće policajca koji je ubio Flojda i tom prilikom na pločniku ispred njegove kuće napisali "Ubica".

Osim demonstranata, veliki broj policajaca se okupio ispred njegove kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: