"Crna Gora sposobna da se odbrani od nasrtaja"

Ministar odbrane Predrag Bošković izjavio je da su napadi na nezavisnost Crne Gore i posle 14 godina prisutni, ali i da je bezbednosni sistem dovoljno sposoban.

Izvor: Tanjug

Petak, 22.05.2020.

15:50

Ilustracija: Deposit photos/xload

Kako je rekao, i kvalitetan da se izbori sa tim izazovima.

Bošković je u intervjuu agenciji MINA rekao da se Crna Gora našla pod "udarom raznih interesnih grupa i sfera koje pokušavaju da zaustave pre svega njen put ka evropskim i evroatlantskim integracijama, a s druge strane, čak i da ugroze njeno o postojanje".

"Na njihovu žalost Crna Gora je danas jedna stabilna, demokratska, multietnička država, koja je integrisana u Severnoatlantski savez, i na dobrom je putu da postane članica Evropske unije", kazao je Bošković.

Bošković tvrdi da nasrtaji i ugrožavanje bezbednosti Crne Gore traju od 2014. godine, te dodaje: "Svedoci smo tome i ovih dana. Uvek se te i slične aktivnosti pojačavaju u susret nekim značajnim odlukama na političkom i ukupnom nacionalnom planu". On očekuje da će se kako se budu približavali naredni izbori ta matrica sprovoditi pojačanim intenzitetom.

Rekao je da se bezbednosni sistem razvijao dinamično, reformisao se i postao dovoljno sposoban i kvalitetan da može da se odbrani od svih tih nasrtaja.

Prema njegovim rečima, Crna Gora danas ima Vojsku koja je sposobna da obavi misije koje joj se postavljaju, a s druge strane, kaže, da bude adekvatan partner unutar NATO saveza, među 30 članica.

Upitan kako bi s obzirom na poslednja dešavanja ocenio bezbednosnu situaciju u državi, on je rekao da mora da razočara sve one koji bi, kako kaže, želeli da vide Crnu Goru kao nestabilnu državu, koja nije sposobna da se izbori sa izazovima i koja nije zaslužila da postane članica EU.

"Crna Gora je danas veoma stabilna, i sigurno se kreće ka veoma bitnom spoljnopolitičkom cilju članstvu u EU", rekao je, između ostalog, Bošković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: