Nezapamćena količina novca zaplenjena na graničnom prelazu sa Crnom Gorom FOTO

Carinici su danas na graničnom prelazu Špiljani, prema Crnoj Gori, zaplenili 552.805 evra, saopštila je danas Uprava carine.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2020.

14:54

Nezapamćena količina novca zaplenjena na graničnom prelazu sa Crnom Gorom FOTO
Foto: Uprava carina

Kako je ranije saopštila Carina Srbije, prekršaj je otkriven na ulazu u Republiku Srbiju iz pravca Crne Gore u automobilu kojim je upravljao turski državljanin, a koji je u susretu sa carinicima prijavio da kod sebe ima svega 8.000 evra.

Ubrzo je, međutim, otkriveno da su gotovo sve šupljine automobila ispunjene neprijavljenim novcem, dodaje se u saopštenju.

Utvrđeno je da je reč o sumi od čak 562.805 evra, uglavnom u manjim apoenima od 50, 20 i 10 evra.

Sve novčanice su bile uredno složene i zapakovane u velike koverte koje su potom slagane ispod tapacirunga u podu, stranicama vozila, rezervnom točku, kao i ispod sedišta.

Deo novca je otkriven i u pregradi za dokumenta ispred suvozačevog sedišta, kao i u ličnom prtljagu putnika.

Na pitanje carinika kuda se uputio sa tolikim neprijavljenim novcem, putnik je odgovorio ćutanjem.

O ovom nesvakidašnjem deviznom prekršaju odmah su obavešteni policija i tužilaštvo, pa je nakon odluke javnog tužioca naloženo da vozač bude uhapšen, a otkriveni novac i vozilo predati su u dalju nadležnost UBPOK-a radi sprovođenja krivičnog postupka.
Foto/Uprava carine
Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: