Doktorka tuži ministra unutrašnjih poslova zbog širenja lažnih informacija

Doktorka Maja Dragojević Stojić, koja radi u kovid bolnici u Prijedoru, najavila je podizanje tužbe protiv ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2020.

13:12

Doktorka tuži ministra unutrašnjih poslova zbog širenja lažnih informacija
Ilustracija: Deposit photos/ArturVerkhovetskiy

Lukač je, u obraćanju u parlamentu Republike Srpske, rekao da je ona od prvog dana borbe protiv pademije koronavirusa na bolovanju.

Dr Dragojević Stojić, koja je i članica Predsedništva Srpske demokratske stranke (SDS), izjavila je da je nedopustivo da neko upućuje takve optužbe i širi lažne informacije o doktoru koji je na prvoj liniji borbe protiv korone.

Ona je na konferenciji za novinare istakla da u proteklih 16 godina, od kada radi kao internista-kardiolog, nema nijedan dana bolovanja, što se, kako je navela, lako može proveriti.

Ističe da optužbe na njen račun za nju predstavljaju veliku uvredu časti.

Dr Dragojević Stojić je navela da zaposleni u korona-timu u Prijedoru rade u veoma teškim, improvizovanim uslovima.

"Veći deo dana provodimo u opremi u kojoj ne možemo da dišemo, danonoćno lečimo teške pacijente i borimo se za njihove živote", kazala je ona.

Novinarima je podelila i svoje fotografije iz bolnice u Prijedoru na kojima je pod punom zaštitnom opremom.

Doktorka Maja Dragojević Stojić početkom aprila dobila je prekršajni nalog sa kaznom od 1.000 konvertibilnih maraka (500 evra) zbog navodnog kršenja odluke Vlade Republike Srpske o zabrani izazivanja panike i nereda za vreme vanredne situacije na teritoriji RS.

Kazna je usledila nakon što je dr Stojić, kao članica Predsedništva opozicione Srpske demokratske stranke, izjavila da postoje problemi u zdravstvu u Republici Srpskoj, manjak respiratora, te govorila o tome kako određene zdravstvene ustanove nemaju ni epidemiologa, ni infektologa.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač juče je na posebnoj sednici parlamenta RS, obrazlažući zašto je protiv doktorke Dragojević Stojić podnesen prekršajni nalog i zašto je kažnjena, rekao da je ona svojom izjavom izazivala paniku u trenutku kada su se lekari u RS borili protiv pandemije virusa, a ona otišla na bolovanje.

Lukač je kazao da će sve kazne koje su izrečene na osnovu Uredbe o zabrani izazivanja panike i širenja lažnih informacija, koja je posle reagovanja međunarodnih predstavnika u RS povučena za samo sedam dana, biti povučene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: