Privatnost srpskih pacijenata ugrožena: Hakeri objavili podatke

Nemačka medicinska kompanija Frezenijus saopštila je da su posle hakerskog napada objavljeni podaci o pacijentima iz Srbije iz sistema "Fresenius Medical Care".

Izvor: Tanjug

Petak, 22.05.2020.

09:18

Privatnost srpskih pacijenata ugrožena: Hakeri objavili podatke
Depositphotos/REDPIXEL

Koncern je naveo da su posle nedavnog hakerskog napada na kompaniju, u javnost dospeli podaci pacijenata iz Srbije.

"Fresenius Medical Care", najveći svetski dobavljač proizvoda i usluga za dijalizu, svestan je da su podaci o pacijentima iz nekih dijaliznih centara kompanije u Srbiji objavljeni od strane neovlašćenih lica", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je istraga u ovom slučaju u toku.

"Fresenius Medical Care" odmah je podneo prijavu protiv nepoznatih napadača državnom tužiocu u Nemačkoj. Kompanija je spremna da u potpunosti sarađuje s nadležnim organima. Pored toga, kompanija će kontaktirati pacijente koji su pogođeni nelegalnim objavljivanjem podataka", ukazuje se u saopštenju.

Poslovanje kompanije u Srbiji se nastavlja i briga o pacijentima je osigurana.

"Kompanija duboko žali zbog napada na privatnost nekih pacijenata, čini sve kako bi sprečila objavljivanje daljih podataka i sprečila dalju štetu pogođenim pacijentima. Interni i eksterni stručnjaci kontinuirano rade na sprečavanju daljih potencijalnih napada ili neovlašćenog pristupa podacima", poručuju iz Frezenijusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: