Koga danas čuvaju "crvene beretke"

Supruga Milorada Ulemeka osnovala je "Lupus", Agenciju za obezbeđenje osoba i objekata.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.05.2005.

14:21

Default images

Prema nezvaničnim saznanjima ekipe emisije "Insajder", sedište agencije Aleksandre Ivanović je u Durmitorskoj ulici u Beogradu, blizu zgrade MUP-a Srbije. Na ulazu u agenciju nalazi se glava vuka, simbol raspuštene Jedinice za specijalne operacije, svojevremeno korišćen i u kampanji JSO-a.

Prema saznanjima "Insajdera", u Agenciji su zaposleni pripadnici rasformiranog JSO, a s obzirom na delatnost kojom se Agencija bavi dozvoljeno im je nošenje oružja. Da bi takva agencija mogla da radi neophodno je da bude registrovana, kao preduzeće ili kao radnja. Međutim, ni na jednom od tri mesta gde bi Agencija mogla biti registrovana ekipi "Insajdera" je rečeno da takva firma ne postoji. Osim toga, u MUP-u Srbije kažu da privatne agencije nisu u nadležnosti tog ministarstva, odnosno da nema zakonskih osnova da se MUP time bavi, odnosno da bi Agencijom mogli da se bave samo ako bi neko prijavio kršenje zakona tokom rada Agencije.

Lupus na latinskom znači vuk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: