"Kosovo je mafijaška tvorevina"

Na spisku fatalnih ishoda svakako je mafijaška pseudodržava, kojom vladaju ratni zločinci, pod uticajem klanova trgovine ljudima, organima i narkoticima.

Izvor: Novosti

Utorak, 19.05.2020.

09:46

Ilustracija: EPA/ KUSHTRIM TERNAVA

Ovo je na Novosti rekao dr Anton Frizen, poslanik parlamentarne frakcije stranke Alternativa za Nemačku (AfD) u Bundestagu.

Kako on navodi, kosovska tragedija počela je lansiranjem lažne genocidne i ludačke teorije tadašnjeg nemačkog ministra odbrane Rudolfa Šarpinga o navodnim srpskim koncentracionim logorima, krcatim iznemoglim Albancima. Osnova za međunarodnu intervenciju na Kosovu, takozvana Operacija potkovica - tokom koje je sa Kosova, odlukom Srba, navodno trebalo da budu proterani svi Albanci - puka je manipulacija sa pogubnim posledicama.

Taj, kako navode Večernje novosti, mladi političar desničarske orijentacije, sredinom prošle sedmice oštro je u nemačkom Bundestagu govorio protiv nastavka misije Kfora na Kosovu i angažmana vojnika Bundesvera.

"Na spisku fatalnih ishoda svakako je mafijaška pseudodržava, kojom, iz Prištine vladaju ratni zločinici, pod uticajem klanova trgovine ljudima, organima i narkoticima", navode.

Na putanje na čemu bazira tvrdnju da je ta operacija bila laž on odgovara da ima mnogo validne dokumentacije i dobrih knjiga o ratu na Kosovu, objavljenih i na nemačkom.

"Profesor Univerziteta u Beču Hanes Hofbauer napisao je 'Balkanski rat - deset godina uništavanja Jugoslavije'. Pored toga, Vili Vimer, nekadašnji portparol za resor odbrane demohrišćanske CDU/CSU frakcije u Bundestagu, kritički se razračunao sa 'Operacijom potkovica'. Nemačka državna televiziji ARD emitovala je odličan dokumentarni film 'Počelo je jednom laži'", navodi on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: