Moleban podrške u Hramu Svetog Save, kolona se od crkve Svetog Marka uputila prema Predsedništvu VIDEO/FOTO

U kripti Hrama Svetog Save na Vračaru danas je održan moleban podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenom sveštenstvu u Crnoj Gori.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.05.2020.

15:18

Moleban podrške u Hramu Svetog Save, kolona se od crkve Svetog Marka uputila prema Predsedništvu VIDEO/FOTO
AP Photo/Darko Vojinovic

Moleban je služio vikar patrijarha Irineja Stefan Šarić koji je rekao da Srbi najviše stradaju u Crnoj Gori iako smo jedan narod.

"Daće bog se uzdigne narod srpski u svim krajevima gde Srbi žive", poručio je Šarić.
FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ nr
Vernici, koji su došli da pruže podršku uhapšenom sveštenstvu SPC u Crnoj Gorid su tokom molebana držali distancu i poštovali sve preporuke u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Podsetimo, Sinod SPC najoštrije je osudio hapšenje vladike budimljansko-nikšićkog Joanikija i sveštenstva u Crnoj Gori, a pozvalo je crnogorsku vlas da prekine sa progonom srpskog naroda u toj državi.
Foto: B92/db
Oko 19 časova građani su počeli da se okupljaju ispred crkve Svetog Marka u Beogradu gde se održava se skup "Sveća za slobodu" u znak podrške episkopu Joanikiju i sveštenicima SPC koji su juče privedeni u Crnoj Gori zbog kršenja zabrane okupljanja održavanjem litije

Mnogi od njih nose zastave Srbije, nacionalna obeležja, ali i ikone.

Kolona se potom uputila ka zgradi Predsedništva Srbije.

Kako prenose beogradski mediji, među okupljenima je i otac tenisera Novaka Đokovića Srđan i istoričar Čedomir Antić.
Foto: B92/db

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: