"Još se ne zna kada će EU otvoriti granice"

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto je tokom posete Crnoj Gori izjavio da za sada nema informaciju o tome kada bi EU mogla otvoriti granice.

Izvor: B92

Utorak, 12.05.2020.

16:27

Depositphotos/dubassy

"Konkretan odgovor na to pitanje ne mogu da kažem, ali jedna stvar je sigurna: prevoz robe teče neometano i treba da se obezbedi ljudima da prelaze granicu ako su tamo zaposleni. Ali kada će se otvoriti granice to ne znam", rekao je Sijarto novinarima posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Crne Gore Srđanom Darmanovićem.

Sijarto je kazao i da je u interesu Mađarske da se zemlje Zapadnog Balkana pridruže Evropskoj uniji, te da je vreme da Crna Gora otvori poslednje poglavlje u pregovorima sa EU o tome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: