Kon: Pokazujemo da ne umemo da poštujemo mere VIDEO

Epidemiolog Predrag Kon izrazio je zabrinutost zbog opuštanja ljudi i nepoštovanja preporuka nakon ukidanja vanrednog stanja.

Izvor: B92

Utorak, 12.05.2020.

09:51

Kon: Pokazujemo da ne umemo da poštujemo mere VIDEO
Printskrin TV Prva

"Brojke su dobre i sve što gledamo jeste dobro, ali ponašanje nije u skladu sa onim što je trenutna situacija. Mi sasvim sigurno još uvek imamo virus u cirkuaciji", rekao je Kon u Jutarnjem programu TV Prve.

Prvih dana po popuštanju mera bio je zadovoljan siutacijom, pogotovu u javnom prevozu.

"Jako me zabrinjava previranje - političko, ozbiljno, jer takvi javni masovni skupovi su pouzdana mesta gde može da dođe do prenošenja virusa. Da li su skupovi politički ili nisu, sasvim je svejedno."

Oni koji poštuju najviše mere jesu stariji, koji su postali svesni da su najugroženiji.

"Pokazujemo da ne umemo da poštujemo mere i da bi trebalo da nam bude obavezno nošenje maski i druge mere", istakao je Kon.

Za nepoštovanje mera kaže da ne oseća nikakvu ličnu odgovornost, ali dodaje: "Da sam zabrinut - jesam."

"Ovu zabrinutost ćemo izraziti, verujem da će i ostale kolege, i to je nešto čime se završava uticaj stručnog dela Kriznog štaba."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: