Amfilohije služio opelo pa dobio poziv za saslušanje u cetinjskoj policiji

Mitropolitu Amfilohiju danas je uručen poziv da se javi na informativni razgovor u cetinjsku policiju, prenose crnogorski mediji.

Izvor: borba.me

Četvrtak, 23.04.2020.

14:36

Amfilohije služio opelo pa dobio poziv za saslušanje u cetinjskoj policiji
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC, arhiva

Poziv za informativni razgovor, kako saznaje portal "Borba", uručen je i jednom od lidera Demokratskog fronta Andriji Mandiću.

Pozivi su uručeni još jednom broju sveštenika Mitropolije.

Kako javlja ovaj portal, mitropolit je danas služio opelo povodom smrti istoričara Vladimira Jovićevića, oca Andrije Jovićevića, nekadašnjeg ministra unutrašnjih poslova.

Sahrani je, osim porodice, koja nije primala saučešće, prisustvovao Andrija Mandić, kao i mitropolit Amfilohije. Tokom tog čina, kako se navodi, nije prekršena nijedna mera.

Kada je sahrana završena, pripadnici policije su sačekali mitropolita, sveštenstvo i Mandića i uručili im pozive da se jave na informativni razgovor u cetinjsku policiju radi prikupljanja obaveštenja u svojstvu građana po nalogu tužioca.

Poslanik DF Slaven Radunović je rekao da je sahrana upriličena u najužem krugu porodice, gde je opelo služio mitropolit Amfilohije i Andrija Mandić je jedini koji nije član porodice.

Tvrdi da nije bilo deset ljudi na sahrani koji su poštovali mere.

“Ovakvo iživljavanje nad našim predstavnicima nećemo dozvoliti”, poručio je Radunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: