Gazeta Ekspres: U Prištini traže da vlada odmah prekine donaciju testova iz Srbije

U Prištini je pokrenuta peticija za okupljanje svih protivnika pomoći iz Srbije.

Izvor: B92

Nedelja, 19.04.2020.

11:49

Gazeta Ekspres: U Prištini traže da vlada odmah prekine donaciju testova iz Srbije
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Njom se poziva kosovska vlada da odmah otkaže pošiljku hiljadu testova za korona virus, prenosi Gazeta Ekspres.

"Mi ne verujemo Srbiji i ne želimo milostinju onih koji su nas spaljivali i ubijali. Srbija mora da odgovara za masakre, nestale, silovane, političke zatvorenike i kolaps ekonomije na Kosovu", navodi se u saopštenju koje su potpisali novinar Fitim Čeku i politički aktivisti Granit Geci, Driton Bardeci i Endrit Zabrđa.

Oni su naveli da prihvatanjem ove pomoći "humanizmom maskiramo zločinačko lice Vučića i drugih bivših Miloševićevih podređenih", prenosi Kosovo onlajn.

"Ujedinjeni u ovoj peticiji, tražimo od vlade da odmah otkaže ovu isporuku", kaže se u saopštenju.

Navodi se i da su poslednja pošiljka iz Srbije bili "otrovani glasovi", kada je više od 20 radnika Centralne izborne komisije upućeno na Univerzitetsko-klinički centar Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: