Ambasadorka Joksimović: Džonson u dužem periodu neće moći da obavlja funkciju premijera VIDEO

Aleksandar Joksimović ambasadroka Srbije u Velikoj Britaniji kaže da je u ovom trenutku još uvek nejasna dalja strategija u brobi sa koronavirusom u toj zemlji.

Izvor: B92

Subota, 11.04.2020.

11:14

Ambasadorka Joksimović: Džonson u dužem periodu neće moći da obavlja funkciju premijera VIDEO
Foto: TV Prva, screenshot

Prema njenim rečima važna tema je i to što ne postoji jasno određenje da li je vrhinac epidemije u toku, ili će tek uslediti.

Govori se o povratku dece u školu, jer se deca teže i zaraze, ali i teže bolest prenose.

"Sekretar za zdravlje je sinoć držao konferenciju za štampu tokom koje je više od 20 puta ponovio da se ostane kod kuće", kaže ambasadroka Joksimović i navodi da su zatvorene i crkve i da će se službe povodom Uskrsa održavati bez vernika.

Ona navodi da su ulice uglavnom prazne, ali čim se pojavi lep dan veliki broj građana koristi svoju mogućnost na rekreaciju.

"Kao i svuda u svetu i ovde se daje počast onima koji se bore kao medicinsko osoblje, četvrtkom uveče građani tapšu zdravstvenim radnicima", kaže ona.

Dodaje i da je Boris Džonson stabino i u mogućnosti je da napravi nekoliko koraka.

"Imajući u vidu ozbiljnost bolesti, i njegovo stanje, u nekom dužem periodu neće moći da obavlja funkciju premijera", kaže ona i dodaje da se nada da će do kraja nedelje biti određeno u kom smeru će Biratanija krneuti u borbi sa koronavirusom.

Što se tiče naših državljanja, vratilo se 130 u Srbiju.

"Ima nekih građana poreklom iz Srbije koji imaju simptome koronavirusa, ali veliki broj ljudi ovde nema potvrđen virus jer se testovi ne vrše", kaže ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: